Monday, November 8, 2010

Poning....poning bila mcm2 masalah dtg..salah satu bile da de baby ni..bkn nk ckp baby tu yg masalah k..maksud kite nk mencari tempat yang terbaik untuk die. Termasuk la yg kite tengah alami sekarang ni...

Al-kisahnye jadi bila cuti panjang,cuti deepavali..itu nasib baik, kalo cuti pendek lagi la nak mengamuk dibuatnye.MySpace.Kite br je sampai kg,naik flite sbb ade baby kan..dah la ngam2 sampai at airport pastu kelam kabut lak sebab system die tak same cam dulu.kena check in tru kiosk la,ape la..da beratu kat kiosk tak leh.die suh g kat kaunter sbb ade baby..da sampai kaunter kena bratur lagi..kalo dulu ikut destinasi..sekarang ni,main belasah je..jap2 tgk jam..tik tok(dalam ati,jgn close dulu..waaaa)MySpace...huh seb bek sempat. dah,sampai situ je..

Pastu malam tu dapat msg dari orang yg jaga Lya ni tibe2 je cakap tak nak jaga.die engat senang2 je cakap camtu.Kite ni keje,dalam mase singkat camane nk cari orang..tapi ok la,tapi die kena engat,idup kite ni bukan selalunye senang kan..ade gak masa susah..die leh wat kat orang camtu,maybe 1 day orang leh wat kat die blk..ikut la..xkisah,janji die senang n hepi dgn ape yg die buat..
So ape lagi,tiket blk KL da beli isnin sbb isnin masih mood holiday,xpasai2 tukaq a.k.a beli baru ke ahad..tak nak pk panjang2..sampai je terus g ambek barang yang ade kat umah die..so teruskan pencarian utk lya..so,pade pendapat korang la mane lg bagus..anta nursery ke umah org????

cantik kan??sweet je

Kalo anta nursery,bagus sebab:
1.Leh anta awal n amek lewat sket je(bayar lebih pun xpe) asal jgn ade yg muncung.
2.Ramai kwn2
3.Leh balajor gak nnti

yang xbagus sbb:
1.senang berjangkit demam,selsema
2.gaduh2
3.Pengasuh nye tu terjaga x kalo ramai2?
4.Bising..Lya xleh tido..huhu

entah rumah sape kite amek..hehe


tapi kalo umah orang nih bagus sebab:
1.tak ramai cam nursery
2.Penyakit pun kurang gak la.

tak bagus sebab:
1.Anta awal n amek lambat dah muncung
2.Sket2 msg ckp itu ini wpun benda simple.

Tapi kite dah survey kwn2 la,diorg ckp benda yg same diorang alami kalo anta umah orang,so die prefer anta nursery..

P/s: Pk yang lebih baik utk kedua2 pihak..

2 comments:

Hezesuze said...

yup agree wit that walaupun weols tk pernah anto anak kt nursery or bagi org jaga...hehehe

sndiri jaga...

Hanis_Zieti said...

hoyee..ade gak agreed. sndiri jg????? bestnye...

Post a Comment