Thursday, September 11, 2014

Berbalik kisah Kami

Lepas da tau Puteri Lya ade talasemia, doc suh parent plak buat Hb analysis utk tau sape yg bawa gen tala ni kan. As usual kena tunggu sebulan jugak. Tup2 sampai result:-

Suami - Beta talasemia trait
Saya - Hb-E talasemia trait

Dan Puteri Lya adalah combination kami berdua.

kami sendiri terkejut sbb xsangka kami mmg ade gen talasemia.
Tu la sebelum kawen xmau p cek kan???
Agak2 kalo sebelum kawen da tau nak ke teruskan wedding tu??? hihihi.....

Kalo uolls nak tau, kalo g kursus kawen pun die xbenarkan kalo dua2 ade talasemia.
Die mmg advise xpyh kawen..tapi kalo nak kawen jgk bole tp jgn ade anak.


Tapi kami kawen jugak sbb xtau .... ^_^

Since doc ckp xbole preggy da dan masa tu tgh preggy kan si adik...asben gtau doc n doc ckp bole cek kandungan tu samada thal or x..Tapi mesti 12minggu ke bawah . Kalo ade kena gugurkan (xsanggup..sob2). Kalo xde, bole teruskan.

Masa tu da tak engat da brape minggu tp da lepas so mmg xbole cek. Kami teruskan jugak n berserah je kalo ape2 jd.

Balik2 bukak majalah Pa & Ma. Dalam tu ade kisah "Adik selamatkan kakak". sekali pandang buat xtau tp sy baca lg skali....sah!!! memang sah penyakit yg same.



ni cth je yea..

Berulang kali baca kisah die...dan dari situ kenal cryocord. Terus call n tanya pasal cite tu. Dia bagi no hp puan tu (saya da lupa apa namanya) Saya call n bgtau kisah puteri Lya n die suggestkan ape yang patut..

Setelah lame berborak kat tepon ngn puan tersebut...kami ade 3 pilihan
1.HKL (Full Gov tp waiting list agak panjang)
2. PPUM (Semi Gov)
3.Sime Darby (Full Private)

Cost setiap hospital lain2. nak xnk mmg kami kena usaha.


1st of kos cari info cryocord..da cari2 dpt info ape sume..  kami g opis die lak.
 Bincang punye bincang..setel bab cryocord.

Utk registration : RM2,000
Annual : RM250

Ni utk 3taun lepas n skrg sy xpasti berapa.

Da register die akan bagi 1 kit utk dibawa semasa bersalin.
ni la kitnye

Jgn lupe bwk ms nk bersalin tapi make sure kena inform hospital berkenaan ms check up tu. Sy pilih HUKM sbb situ je yg plg dekat.

Mintak Hospital Serdang buat surat then g check up kat sane. Alhamdulillah, sepanjang check up tu xde mslh... sume ok. Nurse2 & doc pun da tau procedure utk cord blood ni.
Tak lame pun proses ni lepas bersalin. Sebelum uri dikeluarkan die da start buat. Da setel sume baru die kluarkan uri.






1 comments:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Post a Comment