Tuesday, September 2, 2014

Balik dari kg lepas Chinese New year skali lg Puteri Lya cirit
Tapi kali ni lebih kuat demamnya...

N mcm biase papanye xglabah sgt mcm mamanye so monitor je la kt umah.
Setelah bbrapa ari demam tp xok2 jgk...hingga 1 ari kite tgk die xnak minum susu  & makan ape2 langsung..Kami bwk pegi homopati la klinik la..tapi finally die xbukak mata (pengsan ke hape xtau). masa tu kt umah depan tv.pe lagi kelam kabut la trus bwk g ED. maklumla umah dlm spital jgk.

and mcm biase egt kan demam2 biase (jgn tiru ini perangai)..da amek drh n check rupenye HB da trn jd 5.n dan2 tu jgk la doc suh admit.ms ni belum tau tala yea. cuma Doc ckp bronchopneumonia + anemia..(Jantung belah kiri besar sbb anemia+ade jangkitan kat paru2)

1st day admission on 14 Feb 2011

Dalam wad ni, die xde perubahan yg +ve n doc tgk makin truk...terus dibawak ke ICU.

Dalam ICU (amek pic ni curi2)

mlm 1st sy xteman die dlm icu ni sbb egt xbole teman. kebetulan papa die oncall  di wad yg same so papa die la yg tgk2kan..until next day br sy join...
Kat rumah mmg bengkak je mata ni duk nangis n xdpt tgk ..
Yeala..anak kead mcm ni bukan bole pk tido ke ngantuk ke..ye dak????
Duk trenagt je sbb masa tu die xsedarkan diri lagi..
Next day:
 Still dlm icu tp da bukak mata...

waduh...kesian bangat puteri sy... T_T

Selama 10ari dlm wad (4ari dlm icu & 6ari wad biase)... gilir2 jaga dgn asben n cikya (adik ).
Masa ni keje kat Petaling jaya (company dirahsiakan...kekekeke) n terpaksa ulang alik serdang -PJ.
n msa tu sy agak workaholic... anak sakit dlm wad pun stil keje jgk..kdg amek half day.

Petang masuk keje smpai umah dlm kul 9pm n sy bg masa 1 jam je utk diri sendiri mandi , makan n siapkan segala.
Kul 10pm pegi hospital tukar shif dgn asben. Saya jg dari kul 10pm sampai 5pagi.

5pagi blk siap tuk g keje plak..n part plg best ms tu sy dah preggy kan si adik.
bayangkan dgn badan penat berkerja , perut makin besar terpaksa ulang alik jauh dan tukar shif kt dlm wad. Mmg sy rs penat yg amat ms tu hanya Allah je tau tp bile anak adalah segalanya2 bg kite... apepun kite sanggup kan.
p/s: Time Qaseh misi2 yg jaga Puteri Lya sepanjang dlm wa...mmmuah ciked!!!!!





Adik Baru

Kehadiran adik masa tu dlm keadaan masih belum sedia lagi tp sapelah kite utk menolak rezki dari Allah S.W.T....  Banyak suara2 sumbang yg sy dgr ...cepat sgt la apela..
Rasa down tu ade...n bile call umie sy kt kg, alhamdulillah tenang rsnye. nak tau ape umie sy ckp??
Me: Umie, org pregnant lagi
Umie: Alhamdulillah..rezeki la tu. ok la.
Me: ^_^
 dan yg paling sedih sy dgr ayat mcm ni:-
 A : Bile bersalin
 Me: Bulan puasa (Aug 2011)
 A: Haa..Padan muka.

Ya Allah..agak2 la kan ape perasaan org tu bile die ckp mcm ni. Macam sy buat slh yg besar.
*Setiap anak adalah rezki, egt tu!!!!! cepat or lambat tu sume kerja Allah.
 Penah dgr ni kan???

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi"


 Rupe2nye ade hikmah kenapa Allah awalkan kehadiran adik. Memang da cantik da aturan die.
nak tau ape???

 Jom kite semak ape hikmah disebaliknye -----------> next story

1 comments:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Post a Comment